I stilheden bag alle ting

Et af de smukkeste citater jeg kender kommer fra bogen Den glemte forbindelse af Sydney Banks og det lyder sådan her:

I stilheden bag alle ting 

ligger den spirituelle viden, 

som vil guide dig gennem livet.

Det største, som 3P har givet mig, er, at jeg har fået øje på, at jeg har en indre visdom, som altid guider mig indefra. Før troede jeg, at det var mig selv, som skulle have styr på alting og selv finde ud af alting. Og det var virkelig skæmmende og overvældende, for det følte jeg mig slet ikke klar til eller klog nok til. Så da jeg fik øje på, at jeg ikke var alene, men at jeg blev guidet indefra af af en spirituel visdom, der var meget større, end jeg selv kunne tænke mig til, så var det som om mine skuldre faldt ned og livet blev lettere og lysere.

Jeg har i virkeligheden altid vidst at der var noget inden i som kunne guide mig, jeg har bare ikke rigtig regnet med det. Jeg har mange gange i mit liv oplevet en følelse af bare at vide, hvad jeg skulle gøre, uden rigtig at kunne forklare det med logiske argumenter. “Jamen, jeg ved bare at det er det rigtige” har jeg sagt, når jeg traf valg, som andre måske stillede spørgsmålstegn ved. Jeg kunne mærke i maven eller i hjertet, at det var det rigtige. Vi taler også om vores intuition og vores mavefornemmelse. Alle kender de begreber, og alle har oplevet dem i deres liv. Alle har oplevet, at der var noget, de bare vidste. 

Men selvom jeg kendte følelsen, så havde jeg alligevel fået bildt mig selv ind, at jeg selv skulle klare tingene og selv skulle finde svarene. Jeg kunne ikke se, at min indre visdom altid var der, og derfor var noget, jeg altid kunne stole på. 

Men når Sydney Banks siger “I stilheden bag alle ting”, så peger det for mig på, at min indre visdom altid er der. Den ligger bag ved alle de oplevelser, jeg har. Uanset hvor meget mine tanker forsøger at regne det ud og larmer med advarsler om, alt det der kan gå galt, hvis ikke jeg snart finder ud af det. Så peger citatet på, at jeg kan være sikker på, at bag larmen (i stilheden) der ligger svaret, som vil guide mig. 

Svaret er altid inde bagved. Visdommen og min indre guide er altid inde bagved. De uhjælpsomme tanker og visdommen er der samtidig, men ofte kan jeg kun høre tankerne fordi de larmer så meget. Men at vide at begge dele er der samtidig har gjort at jeg ikke længere bliver bange for det, som tankerne forsøger at skræmme mig med. For jeg ved, at når jeg bliver stille, så kommer svaret til mig inde fra. Altid! 

Da jeg først stødte på forståelsen af De Tre Principper, var det fantastisk at opdage, at jeg ikke behøvede at lytte til tankerne, når de kom med en dårlig følelse. Så vidste jeg, at de var uhjælpsomme. Til gengæld lyttede jeg stadig til tankerne, når de var positive og optimistiske. Mit fokus var stadig på det der kom fra tankerne og ikke på stilheden. Derfor var der meget sjældent stille inde i mig, hvilket gjorde at jeg stadig synes det var svært at høre eller fornemme min indre guide. 

Efterhånden har jeg opdaget, at jeg ikke behøver at beskæftige mig med tankerne – uanset om de føles godt eller skidt. Jeg har opdaget at jeg kan lytte efter stilheden i stedet for efter tankerne. Når stilheden træder mere tydeligt frem, så lyder min indre visdom meget mere klart. Jeg kan tydeligere fornemme, hvad jeg bliver peget i retning af, og det bliver så meget nemmere at lytte. Den følelse, som kommer med visdommen er så ren og klar, at den ikke kan sammmenlignes med nogen følelse, som kommer fra tankerne. Det er som en kærlig spirituel kilde, som bare strømmer igennem os altid, og viser os i retning af det, som er bedst for os lige netop her og nu.